Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Έντιθ Χάμιλτον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Έντιθ Χάμιλτον (Edith Hamilton) (12 Αυγούστου 1867 - 31 Μαΐου 1963) ήταν κλασικιστής και εκπαιδευτικός πριν να γίνει συγγραφέας στη μυθολογία. Τα διασημότερα βιβλία της είναι ο Ελληνικός Τρόπος, (1930) και η Μυθολογία (1942).

Το Μυθολογία με τις επανειλημμένες εκδόσεις της χρησιμοποιείται ως εισαγωγικό κείμενο στο μάθημα της μυθολογίας στα γυμνάσια και τα κολλέγια του εξωτερικού, ως οδηγός μελέτης για την υπάρχουσα βιβλιογραφία.

Η Έντιθ Χάμιλτον γεννήθηκε στη Δρέσδη, της Γερμανίας και μεγάλωσε με τους γονείς της στο Φορτ Ουέην (Fort Wayne) της Ινδιάνας. Όταν ήταν επτά, ο πατέρας της άρχισε να την διδάσκει τα λατινικά και πρόσθεσε σύντομα τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Ελληνικά στο πρόγραμμα σπουδών της. Η εκπαίδευσή της συνεχίστηκε στο λύκειο θηλέων Πόρτερ (Porter), στο Φάρμινγκτον (Farmington) και στο κολλέγιο Μπρυν Μορ, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές (Μ.Α. 1894). Στο επόμενο έτος, η Έντιθ και η αδελφή της Άλις ήταν οι πρώτες γυναίκες σπουδάστριες που έγιναν αποδεκτές στα γερμανικά πανεπιστήμια της Λειψίας και του Μονάχου.