Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Αμαρτωλή Πόλη (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Aμαρτωλή Πόλη
Σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ
Φρανκ Μίλλερ
Κουέντιν Ταραντίνο
(Special Guest Director)
Παραγωγός Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ
Φρανκ Μίλλερ
Ελίζαμπεθ Άβελαν
Σενάριο Κόμιξ:
Φρανκ Μίλλερ
Σενάριο:
Φρανκ Μίλλερ
Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ
Παίζουν Μπρους Γουίλις,
Μίκι Ρουρκ,
Κλάιβ Όουεν,
Τζέσικα Άλμπα,
Ροζάριο Ντόσον,
Μπενίσιο Ντελ Τόρο,
Πρώτη προβολή 2005
Μουσική Τζον Ντέμπνεϊ
Γκράεμ Ρέβελ
Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ
Διάρκεια 126 λεπτά
Γλώσσα αγγλικά
Σελίδα IMDb
Σελίδα Cine.gr

Η Αμαρτωλή Πόλη (αγγλικά: Sin City) είναι μία ταινία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, και βασίζεται στις τρεις από τις εφτά ιστορίες του ομώνυμου κόμικ του Φρανκ Μίλλερ. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2005 και είχε μεγάλη επιτυχία αποφέροντας εισπράξεις 160εκ δολαρίων παγκοσμίως. Στο imdb καταλαμβάνει την 63η θέση στις 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και σε αυτό έχει συμβάλει το νουάρ στυλ του, οι ηθοποιοί που είναι πολύ πειστικοί ως ήρωες κόμιξ καθώς και η πιστή αντιγραφή με το κόμιξ.

Ο Φρανκ Μίλλερ δεν ήθελε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του κόμικ για να γίνει ταινία. Το 2004 ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο οποίος είναι λάτρης των κόμικς του, συγκέντρωσε μερικούς ηθοποιούς και γύρισαν μια σεκάνς με τους ηθοποιούς Τζος Χάρτνετ και Μάρλεϊ Σέλτον, την οποία αργότερα έστειλαν στον Μίλλερ. Όταν ο Ροντρίγκεζ την παρουσίασε στον Μίλλερ του είπε: "Αν σου αρέσει αυτό, θα είναι το άνοιγμα της ταινίας. Αν δεν σου αρέσει, έχεις μια ταινία μικρού μήκους να δείχνεις στους φίλους σου". Στο Μίλλερ άρεσε πάρα πολύ και έτσι ένα χρόνο μετά πραγματοποιήθηκε η ταινία. Οι ιστορίες που βασίστηκε η ταινία είναι: The Hard Goodbye, The Big Fat Kill, That Yellow Bastard ενώ η πρώτη σκηνή είναι από το The Customer is Always Right.

Πίνακας περιεχομένων

Υπόθεση

O Μίκι Ρουρκ και η Τζέιμι Κινγκ
O Μίκι Ρουρκ και η Τζέιμι Κινγκ

H Basin City είναι μια πόλη που βασιλεύει η αμαρτία. Νόμοι που δεν έχουν ισχύ, υπερβολική βία, μαφία, πορνεία και διεφθαρμένοι αστυνομικοί είναι τα στοιχεία πoυ συγκροτούν την πόλη. Η ταινία ξεκινάει με την σκηνή που έδωσε ο Ροντρίγκεζ στο Μίλλερ και αποτελείται από τρεις διαφορετικές ιστορίες.

Ο Τζον (Μπρους Γουίλις), ένας έντιμος αστυνομικός, την τελευταία μέρα καταφέρνει να σώσει ένα 11χρονο κοριτσάκι από τον παιδεραστή Roark Junior. Μετά από πολλά χρόνια στην απομόνωση βγαίνει με σκοπό να βρει το κοριτσάκι που είχε σώσει, την Νάνσυ (Τζέσικα Άλμπα). Ο Μαρβ (Μίκι Ρούρκ) προσπαθεί να βρει το δολοφόνο της μοναδικής κοπέλας που αγάπησε, την Γκόλντι (Τζέιμι Κινγκ). Ο Ντουάιτ (Κλάιβ Όουεν) θα προσπαθήσει να σώσει τις φίλες του από ένα μοιραίο λάθος βάζοντας τα με την αστυνομία.

Μέθοδος Γυρισμάτων

Η ταινία είναι εξολοκλήρου σκηνοθετημένη με μια Sony HDC-950 ψηφιακή κάμερα. Οι ηθοποιοί δουλεύουν μπροστά από ένα πράσινο φόντο και ύστερα με την βοήθεια υπολογιστών προστίθεται το κατάλληλο φόντο. Λίγα πράγματα τα οποία δεν προστέθηκαν ψηφιακά, όπως ένα αυτοκίνητο, το μπαρ, μια κουζίνα και το νοσοκομείο στον επίλογο.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία 300, επίσης βασισμένη σε κόμικ του Φρανκ Μίλλερ.

Ηθοποιοί

Κάτω: Σκηνή από τα γυρίσματα.Πάνω: μετά την επεξεργασία
Κάτω: Σκηνή από τα γυρίσματα.
Πάνω: μετά την επεξεργασία
Ηθοποιοί Ρόλος
Τζέσικα Άλμπα Nancy Callahan
Ροζάριο Ντόσον Gail
Ελάιζα Γούντ Kevin
Μπρους Γουίλις John Hartigan
Μπενίσιο Ντελ Τόρο Jack Rafferty
Κάρλα Γκουγκίνο Lucille
Τζος Χάρτνετ The Man
ΤΖέιμι Κινγκ Goldie/Wendy
Μπρίττανυ Μέρφυ Shellie
Κλάιβ Όουεν Dwight
Μίκι Ρουρκ Marv
Ντεβόν Αόκι Miho
Αλέξις Μπλέντελ Becky

Διάφορες πληροφορίες

Η Τζέσικα Άλμπα ως Νάνσυ
Η Τζέσικα Άλμπα ως Νάνσυ
  • Η Τζέσικα Άλμπα επισκέφτηκε αρκετά strip clubs για να πάρει ιδέες σχετικά με τον ρόλο της, παρόλο αυτά δεν βοηθήθηκε καθόλου.
  • Οι Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και Φράνκ Μίλλερ χρησιμοποίησαν για storyboard τα καρέ του κόμιξ.
  • Και οι τρείς σκηνοθέτες εμφανίζονται στην ταινία. Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ είναι αυτός με το καπέλο cowboy στο μπαρ. Ο Κουέντιν Ταραντίνο κάθεται δίπλα στον Marv, στη σκηνή που βλέπουν την Nancy να χορεύει. Ο Φράνκ Μίλλερ είναι ο ιερέας.
  • Ο Κουέντιν Ταραντίνο σκηνοθετεί την σκηνή που ο Dwight μιλάει με τον Jackie Boy. Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ έκανε την μουσική για το Kill Bill: Vol. 2 για ένα δολάριο έτσι και ο Ταραντίνο σκηνοθέτησε στην ταινία για ένα δολάριο.
  • Στις πιο πολλές σκηνές όπου δεν είχαν αρκετοί ηθοποιοί προσληφθεί γυρίστηκαν χωριστά. Για παράδειγμα όταν ο Marv πάει την Wendy στην Nancy η Τζέσικα Άλμπα δεν είχε συμφωνήσει ακόμα, οπότε μπήκε η σκηνή της μετά.
  • Το σπαθί που έχει η Ντεβόν Αόκι είναι το σπαθί του Crazy 88 στο Kill Bill: Vol. 1.

Συνέχειες

Θα υπάρχουν άλλες δύο συνέχειες όπου και θα γυριστούν οι άλλες τέσσερις ιστορίες. Το Sin City 2 αναμένεται να βγει το 2007 ενώ όλοι οι ηθοποιοί που έπαιζαν στο πρώτο θα πάρουν μέρος και στο δεύτερο μέρος. Το Sin City 2 θα έβγαινε προς το τέλος του 2006 αλλά πληροφορίες λένε ότι καθυστέρισαν λόγο της εγκυμοσύνης της Αντζελίνα Τζολί, η οποία φημολογείται ότι θα παίζει την Ava Lord.

Το Sin City 3: Hell and Back λογικά θα κυκλοφορίσει το 2008 ενώ ο μόνος ηθοποιός που έχει ανακοινωθεί είναι ο Michael Clarke Duncan.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι