Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Εγχείρηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Xειρούργος καρδιολόγος εκτελεί αντικατάσταση μητροειδών βαλβίδων στο ιατρικό κέντρο στρατού Fitzsimons.
Xειρούργος καρδιολόγος εκτελεί αντικατάσταση μητροειδών βαλβίδων στο ιατρικό κέντρο στρατού Fitzsimons.

Η Εγχείρηση (η χειρουργική επέμβαση) είναι η άμεση επέμβαση του γιατρού πάνω στο ανθρώπινο σώμα, με σκοπό την εκτομή παθολογικών ιστών ή οργάνων του σώματος, την ένωση ιστών που χωρίστηκαν, την αφαίρεση ξένου σώματος από όργανο που πάσχει ή μέρους του σώματος, την αποκατάσταση ενός οργάνου ή μέλους του σώματος που πάσχει ή λείπει. Η εγχείρηση γίνεται με ειδικά χειρουργικά εργαλεία με τα οποία ανοίγεται το μέρος εκείνο του αρρώστου που χρειάζεται θεραπεία.

Τα χειρουργικά εργαλεία είναι ποικίλα: μαχαίρια, ψαλίδια, κλωστές (μη απορροφήσιμες μεταξωτές ή νάυλον, και απορροφήσιμες) για το ράψιμο του τραύματος ή εσωτερικών ιστών, κατασκευασμένα από ειδικό ανοξείδωτο μέταλλο. Πριν τη χειρουργική επέμβαση ο ασθενής υποβάλλεται σε διάφορες εξετάσεις, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες κακών συνεπειών από την εγχείρηση. Οι πιο συνηθισμένες εξετάσεις είναι οι εξής: εξέταση ούρων, εξέταση χρόνου ροής και πήξης αίματος, εξέταση για ζάχαρο και άλλες βιοχημικές εξετάσεις, εξέταση αίματος για την εξακρίβωση του αριθμού των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων κ.ά.

Για να είναι λιγότερο οδυνηρή η εγχείρηση και περισσότερο ήρεμος ο άρρωστος και ο γιατρός μαζί, επιβάλλεται η νάρκωση του εγχειρούμενου με ειδικά αναισθητικά φάρμακα. Τα σύγχρονα χειρουργεία είναι εφοδιασμένα με άριστες από κάθε άποψη εγκαταστάσεις. Η αγωγή που εφαρμόζεται μετά την εγχείρηση είναι ανάλογη με τη σοβαρότητα της εγχείρησης, την ασθένεια απ' την οποία πάσχει ο άρρωστος και τη γενική κατάσταση του αρρώστου.


 LP  Το περιεχόμενο του άρθρου βασίζεται σε αντίστοιχο άρθρο της Live-Pedia δημοσιευμένο με την GFDL. (ιστορικό).