Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται στην Αθήνα επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και άνοιξε το 1991 με δύο αίθουσες. Η πρώτη η "Άθουσα Φίλων της Μουσικής" έχει χωρητικότητα 1.961 ατόμων και χρησιμοποιείται για ρεσιτάλ και κοντσέρτα. Στην αίθουσα υπάρχει το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδα με 6.080 αυλούς το οποίο κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρία Klais Orgelbau. Η δεύτερη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος έχει χωρητικότητα 494 ατόμων και χρησιμοποιείται συνήθως για παραστάσεις Μουσικής Δωματίου και χορού.

Το 2004 άνοιξε στο Μέγαρο, το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο προσθέτοντας την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη χωρητικότητας 1.750 ακροατών για όπερες, μπαλλέτα κά. Άνοιξε επίσης η αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, 400 θέσεων, για συνέδρια και μικρότερες μουσικές παραστάσεις. Μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε και η μέγάλη μουσική βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη η οποία τώρα έχει στη συλλογή της 80.000 τίτλους βιβλίων και πολυμέσων.

Παρ' ότι το Μέγαρο έχει τις καλύτερες εγκαταστάσεις, λίγες όπερες παρουσιάζονται κάθε χρόνο και αυτό γιατί ο σκοπός της δημιουργίας του Μεγάρου είναι οι εκτελέσεις ρεσιτάλ και κοντσέρτων κάτι για το οποίο η Αθήνα δεν είχε την δυνατότητα πριν το χτίσιμο του κτιρίου.

Σύνδεσμοι

Επίσημη ιστοσελίδα Μεγάρου Μουσικής Αθηνών