Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Πύλη:Οικονομία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


εμφ. επεξ. Βικιπύλη Οικονομία
Καλώς Ήλθατε στην Βικιπύλη για την Οικονομία!

Η κατασκευή της πύλης ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 2005 και είναι υπό κατασκευή. Η πύλη έχει ως σκοπό να συνδέει τους χρήστες με ένα πλήθος από άρθρα και πληροφορίες σχετικές με την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις.


Για παρατηρήσεις, σχόλια και υποδείξεις παρακαλούμε μεταβείτε στην συζήτηση...

εμφ. επεξ. Επιλεγμένο λήμμα

Επιχείρηση είναι η οντότητα που δραστηριοποιείται στο κοινωνικό σύνολο και αποτελεί ένα σύνολο πόρων τόσο έμψυχων όσο και άψυχων και έχει ως κύριο στόχο την επίτευξη κερδοφορίας. Η κερδοφορία αυτή αποδίδεται σε χρηματικές μονάδες. Οι έμψυχοι πόροι της επιχείρησης αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης δηλαδή τους εργαζόμενους της (εργάτες, υπαλλήλους και στελέχη). Όσον αφορά τους άψυχους πόρους, αυτοί συνίστανται στα μηχανήματα και τον εξοπλισμό της, στα κτήρια (εργοστάσια, καταστήματα, γραφεία κ.α.) στα άϋλα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης όπως π.χ. η επωνυμία, το σήμα (λογότυπο) και η φήμη και τέλος στα διάφορα άλλα στοιχεία που αποσκοπούν στην υποβοήθηση της λειτουργίας της επιχείρησης (π.χ. τεχνογνωσία, χρηματικά διαθέσιμα, αποθέματα κ.α.).


...

Δείτε ολόκληρο το λήμμα

εμφ. επεξ. Επιλεγμένη εικόνα
Εικόνα από Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας  στο Ιράκ.
Εικόνα από Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Ιράκ.
εμφ. επεξ. Γνωρίζετε ότι

Ο πατέρας της σύγχρονης Οικονομικής Θεωρίας θεωρείται ο Adam Smith. Το σημαντικότερο έργο του είναι "Ο Πλούτος των Εθνών" όπου διατυπώνει τις απόψεις του σχετικά με την Οικονομική Θεωρία και την Νομισματική Κυκλοφορία. Μία από τις σημαντικότερες συμβολές του ήταν η διατύπωση της θεωρίας του "Αόρατου Χεριού" σύμφωνα με την οποία στο οικονομικό τοπίο οι καθοριστικές δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης προκαλούν εξισσορόπηση στην αγορά. Οι παραγωγοί με τους καταναλωτές μέσα από μία συνεχή διαπραγμάτευση και σύμφωνα με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού (και της ελεύθερης αγοράς) προσδιορίζουν τις τιμές και τις ποσότητες των αγαθών και οδηγούν στην ισορροπία.

εμφ. επεξ. Οικονομικές Ειδήσεις από τον Κόσμο
  • Η Google λανσάρει το Google Finance[1] μία νέα υπηρεσία που προσφέρει ενημέρωση για την πορεία των χρηματιστηρίων και των διεθνών αγορών. Περιέχει οικονομικά νέα, σχεδιαγράμματα και άλλες σχετικές υπηρεσιές. (21/03/06)


Δείτε το αρχείο του 2005

εμφ. επεξ. Οικονομικές Ειδήσεις από την Ελλάδα
  • H Συμμετοχή της EFG Eurobank στην σερβική NSB διαμορφώθηκε στον 59% μετά από πώληση του 49% από ιδιώτες επενδυτές. (Η EFG κατείχε το 10% περίπου) (27/09/05)
  • Νέο εργοστάσιο της Παπαστράτος. Η επένδυση ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ. (23/09/05)
  • Πόροι ενός δις Ευρώ χάνονται από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης φέτος (16/09/05)
  • Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (46%) από την τούρκικη τράπεζα Finansbank με αντίτιμο 2,3 δις. € (4/4/2006)
  • Η Eurobank αποφάσισε την εξαγορά του 70% της τούρκικης τράπεζας Tekfen Bank και το 100% της θυγατρικής της Tekfen leasing

με αντίτιμο 145 εκατ.€ (10/05/2006)

εμφ. επεξ. Αγορές

Τελευταία Ενημέρωση:
13/4/08 (21:04)


Κλείσιμο Παρασκευής 11/4/08:

ΧΑΑ: 4.004,81 μον. (1,56)
DAX: 6.603,57 μον. (1,50)

Ισοτιμία Ευρώ / Δολαρίου ΗΠΑ: 1,5810

Δείτε το Αρχείο

εμφ. επεξ. Κατηγορίες
Επιχειρήσεις Οικονομικά
Ανθρώπινοι Πόροι Νομίσματα
Λογιστική Οικονομετρία
Μάρκετινγκ Τράπεζες
Παραγωγή Επιχειρήσεις
Χρηματοοικονομικά  
εμφ. επεξ. Λήμματα

Εδώ βρίσκονται λήμματα της Βικιπαίδειας σχετικά με τα Οικονομικά:

Οικονομικά / Ανεργία / Απασχόληση / Αριθμοδεικτες / Βιομηχανική Οργάνωση / Γενικοί Όροι Συναλλαγών / Δημόσιος προϋπολογισμός / Εθνικό εισόδημα / Επενδυτική Τράπεζα / Επιτόκιο / Επιχείρηση / Επιχειρηματικό σχέδιο / Εταιρία / Εταιρική κοινωνική ευθύνη / Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη / Θεωρία γενικής ισορροπίας / Θεωρία δημοπρασιών / Θεωρία παιγνίων / Καρτέλ / Λογιστική / Μάρκετινγκ / Μαθηματική Οικονομική / Μακροοικονομία / Μικροοικονομία / Νευροοικονομικά / Νόμισμα / Οικονομία / Οικονομία της Ελλάδας / Οικονομικά της συμπεριφοράς / Ορθολογισμός (οικονομικά) / Αποτελεσματικός κατά Παρέτο / Πειραματικά οικονομικά / Πληθωρισμός / Πωλ Κρούγκμαν / Ράινχαρντ Ζέλτεν / Συμμετοχικός προϋπολογισμός / Τζον φον Νόιμαν / Τράπεζα / Τόκος / Χρήμα / Χρηματιστήριο αξιών / Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες / Χρηματοοικονομικά

Σημαντική Παρατήρηση:
Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται τα λήμματα που ανήκουν σε υποκατηγορίες της κύριας κατηγορίας Οικονομικά.

εμφ. επεξ. Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
εμφ. επεξ. Κατάλογος Επιχειρήσεων