Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Πληροφορίες
Έτος ίδρυσης 1925
Χρώματα Κόκκινο και λευκό
Τίτλοι 454
Πρόεδροι Ποδόσφαιρο: Σωκράτης Κόκκαλης
Μπάσκετ: Παναγιώτης Αγγελόπουλος
Προπονητές Ποδόσφαιρο: Ερνέστο Βαλβέρδε
Μπάσκετ: Παναγιώτης Γιαννάκης
Έδρα Γήπεδο ποδοσφαίρου
Γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης
Γήπεδο μπάσκετ
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς ( Ο.Σ.Φ.Π. ) ή απλά Ολυμπιακός είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος με έδρα τον Πειραιά. Περιλαμβάνει τμήματα για 16 Ολυμπιακά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, στίβος, κολύμβηση, πυγμαχία, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα, πάλη, τένις, σκοποβολή, καταδύσεις, κωπηλασία, κανόε καγιάκ - καγιάκ σλάλομ και επιτραπέζια αντισφαίριση. Τμήμα του συλλόγου υπήρξε παλαιότερα και το γυναικείο μπάσκετ αλλά πλέον δεν υφίσταται. Έχει στο ενεργητικό του ως σύλλογος 454 επίσημα αναγνωρισμένους τίτλους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Το έμβλημα της ομάδας είναι ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, ενώ είναι γνωστός και με το όνομα "Θρύλος". Έχει κατακτήσει συνολικά 5 ευρωπαϊκούς τίτλους στο μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο. Στο ποδόσφαιρο έχει ενδεκαετή συνεχή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πίνακας περιεχομένων

Ιστορία

Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925, από τη συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς (Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Όμιλος) και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς. Ανάδοχος του συλλόγου ήταν ο Νότης Καμπέρος, ο οποίος έδωσε τέλος στις όποιες διαφωνίες με την έμπνευσή του. Ο Μιχάλης Μανούσκος πρόσθεσε το "Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς" και ο τίτλος ψηφίστηκε ομόφωνα. Το όνομα του νέου συλλόγου επιλέχθηκε ώστε να υποδηλώνει το πάθος, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, τη δίκαιη νίκη, έννοιες που περικλείονται στο λεγόμενο ολυμπιακό ιδεώδες. Υπό το σκεπτικό αυτό επιλέχθηκε και ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος ως έμβλημα, με χρώματα το κόκκινο και το λευκό.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ήταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος. Επιφανείς παράγοντες του Πειραιά στήριξαν έμπρακτα την ίδρυση του Ολυμπιακού, έχοντας ως σκοπό να δημιουργήσουν ένα αθλητικό σωματείο που να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Πειραϊκού Συνδέσμου. Μεταξύ άλλων, ενεργή συμμετοχή είχαν οι Μιχάλης Μανούσκος, βιομήχανος της πόλης, ο Νότης Καμπέρος, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο Σταύρος Μαραγκουδάκης, διευθυντής του Ταχυδρομείου, ο Νίκος Ανδρόνικος, έμπορος, ο Δημήτρης Σκλιάς, αξιωματικός του Στρατού, ο Νικόλαος Ζαχαρίας, δικηγόρος, ο Αθανάσιος Μέρμηγκας, συμβολαιογράφος, ο Ιωάννης Κεκκές, χρηματομεσίτης και βεβαίως όλη η οικογένεια των Ανδριανόπουλων.

Ποδοσφαιρικό τμήμα

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού δείτε το κυρίως άρθρο ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ

Ιστορία

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925. Ο Ολυμπιακός σύντομα κατάφερε να επισκιάσει τις υπόλοιπες πειραϊκές ομάδες, ενώ ακολούθησαν επιτυχίες εναντίον και των άλλων ιστορικών ομάδων της Ελλάδας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να καταξιωθεί και ο κόσμος του Πειραιά να συσπειρωθεί γύρω από τον Ολυμπιακό, παραγκωνίζοντας ως ένα βαθμό την άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Εθνικό Πειραιώς. Παράλληλα ο Ολυμπιακός απέκτησε πανελλήνια φήμη και φιλάθλους σε ολόκληρη την Ελλάδα, πράγμα που αποδεικνύει και η ίδρυση πληθώρας ομάδων με το όνομα Ολυμπιακός σε διάφορες περιοχές, φαινόμενο μοναδικό και αξιοπρόσεκτο.

Το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήρθε στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση, την περίοδο 1930-31, ενώ ακολούθησαν άλλα πέντε τη δεκαετία του 1930. Η πλήρης καταξίωση για τον Ολυμπιακό ήρθε την δεκαετία του 1950, όταν η ομάδα με σπουδαίους παίκτες στην σύνθεσή της, κατέκτησε επτά πρωταθλήματα, τα έξι εκ των οποίων συνεχόμενα, και πέντε νταμπλ. Τότε παρατηρείται η χρήση της ονομασίας "Θρύλος" για την πειραϊκή ομάδα, η οποία υφίσταται μέχρι και σήμερα, ενώ η ομάδα γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής, με τον φανατικό της κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά το τότε Ποδηλατοδρόμιο (το μετέπειτα Στάδιο Καραϊσκάκη) και να την ακολουθεί πιστά σε όλα τα γήπεδα που αγωνιζόταν.

Είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο.


Η τραγωδία της θύρας 7

Τραγική ημέρα στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού αθλητισμού, ήταν η 8η Φεβρουαρίου 1981, όταν 21 φίλαθλοι από τη θύρα 7 βρήκαν φρικτό θάνατο κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ στο Στάδιο Καραΐσκάκη, που έληξε με 6-0 υπέρ των ερυθρολεύκων. Οι 20 από αυτούς ήταν φίλοι του Ολυμπιακού και ένας της ΑΕΚ. Μέσα σε πανηγυρισμούς, πολλοί φίλαθλοι έτρεξαν λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα να βγουν από τη θύρα 7, δημιουργώντας συνωστισμό ενώ η πόρτα της θύρας ήταν κλειστή. Κάποιοι από τους φιλάθλους έπεσαν στα σκαλιά της θύρας με αποτέλεσμα το πλήθος που συνέρεε προς την έξοδο να ποδοπατηθεί. Εκτός από τους 21 νεκρούς υπήρξαν και 32 τραυματίες.

Δεκάδες τραυματίες και νεκροί μεταφέρθηκαν με περιπολικά και ασθενοφόρα στο Τζάνειο, στο οποίο είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται εξαιρετικά μεγάλος αριθμός ατόμων, δημιουργώντας σκηνές αλλοφροσύνης. Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν επίσης στο Γενικό Κρατικό Πειραιώς και στο ΚΑΤ. Παράλληλα, τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα έκαναν έκκληση σε γιατρούς και αιμοδότες να προσέλθουν στο Τζάνειο, ενώ σε ένδειξη πένθους διέκοψαν τα προγράμματά τους και μετέδιδαν πένθιμη μουσική.

Η μνήμη των θυμάτων τιμάται κάθε χρόνο από τη διοίκηση και τους οπαδούς της ομάδας. Στο νέο γήπεδο του Ολυμπιακού υπάρχουν 21 μαύρα καθίσματα, για να τιμηθούν τα θύματα της τραγωδίας, ενώ έχουν διατηρηθεί και φυλάσσονται στο μουσείο η πόρτα και μέρος από τα σκαλοπάτια όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Τίτλοι

Τίτλοι ( 64 ):

Διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές

Άλλα τμήματα

Μπάσκετ

ΚΑΕ Ολυμπιακός

Έτος ίδρυσης 1925
Γήπεδο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Χωρητικότητα 14.095 θέσεις
Πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος
Προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης
Κατηγορία Α1
2006-2007
Χρώματα ομάδας
Χρώματα ομάδας
Χρώματα ομάδας
 
Εντός έδρας
Χρώματα ομάδας
Χρώματα ομάδας
Χρώματα ομάδας
 
Εκτός έδρας

Ιστορία

Το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον ελληνικό χώρο και παραδοσιακή δύναμη στην Ευρώπη, έχοντας σημαντικές επιτυχίες. Το πρώτο πρωτάθλημα για την ομάδα ήρθε το 1949, ενώ το δεύτερο 11 χρόνια μετά, το 1960, γεγονός που επέτρεψε στους ερυθρόλευκους τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Πρωταθλητριών για πρώτη φορά, όπου αντιμετώπισαν την Γαλατασαράι. Το 1976 κατέκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα, αήττητος, έχοντας 22 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ έφτασε και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ το επόμενο πρωτάθλημα κατακτήθηκε το 1978. Το 1979 ο Ολυμπιακός έφτασε στην τελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (φάση των "6"), η σημαντικότερη επιτυχία μέχρι τότε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η πολύ επιτυχημένη περίοδος ολοκληρώθηκε με 4 Κύπελλα Ελλάδος το 1976, 1977, 1978, και 1980. Από τότε ξεκινάει μια εποχή πτώσης για την ομάδα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το 1991 αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος προσέλαβε ως προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν μετεγγραφές μεγάλων σε αξία παικτών, ενώ ο σύλλογος μετακόμισε από το Παπαστράτειο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια, σπάει την κυριαρχία του Άρη και του ΠΑΟΚ και παίρνει 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα την περίοδο 1993-97, έχοντας και δύο κύπελλα το 1994 και το 1997. Παράλληλα, φτάνει σε δύο συνεχόμενα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 1994 στο Τελ Αβίβ και το 1995 στη Σαραγόσα, όπου και τις δύο φορές φτάνει στον τελικό κερδίζοντας στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό, αλλά ηττάται από δύο ισπανικές ομάδες, τη Μπανταλόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. Το 1996, η ομάδα δεν κατάφερε να ξαναπάει στο φάιναλ φορ. Την ίδια χρονιά κέρδισε ξανά το πρωτάθλημα Ελλάδας, νικώντας στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με 73-38, μία νίκη ρεκόρ για τον συλλογο επί του αιωνίου αντιπάλου του. Το 1997 αποτελεί την απόλυτα επιτυχημένη χρονιά του τμήματος, αφού με προπονητή πλέον τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατέκτησε όλους τους τίτλους που διεκδίκησε, επιτυγχάνοντας το Τριπλ Κράουν. Στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα κέρδισε την Μπαρτσελόνα με 73-58 αποκλείοντας πάλι τον Παναθηναϊκό, στα πλέι οφ αυτή τη φορά, σπάζοντας την έδρα του με νίκη με 69-49 μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ στον τελικό του πρωταθλήματος κερδίζει την ΑΕΚ. Την επόμενη περίοδο, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο τουρνουά McDonald's Open, τον θεσμό που διαδέχτηκε το Διηπειρωτικό Kύπελλο, φτάνοντας στον τελικό, όπου αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια ομάδα του NBA, τους θρυλικούς Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

Από τότε ο Ολυμπιακός, περνάει στη σκιά του Παναθηναϊκού, αφού την περίοδο 1997-98, αν και φαβορί σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν καταφέρνει να κερδίσει κανέναν τίτλο. Στην Ευρωλίγκα αποκλείεται από την Παρτιζάν Βελιγραδίου στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας, ενώ στους ημιτελικούς της Α1, στον τρίτο και τελευταίο αγώνα, ο ΠΑΟΚ θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα σπάσει την έδρα των Πειραιωτών με 58-55, με τρίποντο του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού, τερματίζοντας το αήττητο 51 αγώνων του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Το 1999, οι ερυθρόλευκοι φτάνουν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στο Μόναχο, αλλά ηττώνται στον ημιτελικό από την έκπληξη της διοργάνωσης και μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ζαλγκίρις Κάουνας, καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση.

Έκτοτε εώς και σήμερα ο μοναδικός τίτλος του συλλόγου είναι το Κύπελλο Ελλάδας του 2002, ενώ βρέθηκε άλλες 2 φορές στον τελικο της διοργάνωσης και ηττήθηκε απο Αρη (2004) και Παναθηναϊκό (2008).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί οτι το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου αναδύχθηκε η κορυφαία ομαδα της Γηραιάς Ηπείρου σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία της FIBA για την περίοδο 1994-99.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες

 • 1949

Γιάννης Σπανουδάκης, Αλέκος Σπανουδάκης, Γερακαράκης, Κουτσούκος, Χατζηνικολάου, Τσικάτος, Σινόπουλος, Σιδηρόπουλος, Γουνόπουλος, Αρκουδέας. Προπονητής: Γιάννης Σπανουδάκης

 • 1960

Γιάννης Σπανουδάκης, Αλέκος Σπανουδάκης, Αργυρόπουλος, Καλούδης, Γερακαράκης, Βαμβακούσης, Πολυχρονίου, Φασίλης, Δουράτσος, Νικολαΐδης, Σπανός, Καζουνίδης. Προπονητής: Γιάννης Σπανουδάκης

 • 1976

Στηβ Γιατζόγλου, Γιώργος Καστρινάκης, Γιώργος Μπαρλάς, Παύλος Διάκουλας, Κίμωνας Κοκορόγιαννης, Μελίνι, Σισμανίδης, Τσάνταλης, Ράμμος, Γκαρώνης, Σπανός. Προπονητής: Φαίδων Ματθαίου

 • 1978

Στηβ Γιατζόγλου, Γιώργος Καστρινάκης, Παύλος Διάκουλας, Ράμμος, Γκαρώνης, Μελίνι, Χελιώτης, Σπετσιώτης, Σισμανίδης, Σπανός. Προπονητής: Κώστας Μουρούζης

 • 1993

Ζάρκο Πάσπαλι, Γουόλτερ Μπέρι, Αργύρης Καμπούρης, Τζορτζ Παπαδάκoς, Σταύρος Ελληνιάδης, Γιώργος Σιγάλας, Κώστας Μωραΐτης, Φράνκο Νάκιτς, Μίλαν Τόμιτς, Νράγκαν Τάρλατς, Αντώνης Σταμάτης, Μπάμπης Παπαδάκης, Γιώργος Λιμνιάτης, Σον Χίγγινς. Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης

 • 1994

Ζάρκο Πάσπαλι, Ρόι Τάρπλεϊ, Αργύρης Καμπούρης, Γιώργος Σιγάλας, Μίλαν Τόμιτς, Φράνκο Νάκιτς, Ντράγκαν Τάρλατς, Αντώνης Σταμάτης, Μπάμπης Παπαδάκης, Γιώργος Λιμνιάτης, Ευθύμης Μπακατσιάς, Παναγιώτης Φασούλας, Παναγιώτης Καρατζάς, Τζορτζ Παπαδάκoς. Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης

 • 1995

Ευθύμης Μπακατσιάς, Γιώργος Σιγάλας, Γιώργος Λιμνιάτης, Αργύρης Καμπούρης, Έντι Τζόνσον, Φράνκο Νάκιτς, Παναγιώτης Φασούλας, Μίλαν Τόμιτς, Ντράγκαν Τάρλατς, Αντώνης Σταμάτης, Αλεξάντερ Βολκόφ, Τζορτζ Παπαδάκoς, Μπάμπης Παπαδάκης. Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης

 • 1996

Ευθύμης Μπακατσιάς, Γιώργος Σιγάλας, Γουόλτερ Μπέρι, Νάσος Γαλακτερός, Δημήτρης Παπανικολάου, Φράνκο Νάκιτς, Παναγιώτης Φασούλας, Μίλαν Τόμιτς, Ντράγκαν Τάρλατς, Ντέιβιντ Ρίβερς, Τζορτζ Παπαδάκoς, Βασίλης Σούλης, Ανατόλι Ζουρπένκο. Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης

 • 1997

Ευθύμης Μπακατσιάς, Γιώργος Σιγάλας, Γουίλι Άντερσον, Δημήτρης Παπανικολάου, Νάσος Γαλακτερός, Φράνκο Νάκιτς, Παναγιώτης Φασούλας, Μίλαν Τόμιτς, Ντράγκαν Τάρλατς, Ανατόλι Ζουρπένκο, Κρίστιαν Βελπ, Ντέιβιντ Ρίβερς, Αλεξέι Σεβροσένκο, Έβρικ Γκρέι, Βασίλης Σούλης. Προπονητής: Ντούσαν Ίβκοβιτς

Διακεκριμένοι καλαθοσφαιριστές

Στον Ολυμπιακό έχουν αγωνιστεί αρκετοί αναγνωρισμένοι παίκτες όπως είναι οι:

Τίτλοι ( 17 ):

Τρέχουσα Σύνθεση

Η ομάδα όπως ήταν στις 8 Ιουνίου 2008

Νο Παίκτης Ημ. Γέννησης Ύψος Προηγούμενη ομάδα
Πλέι Μέικερ
4 / Ρόντρικ Μπλάκνεϊ 06.08.1976 1.84 Ντιναμό Μόσχας
17 Παναγιώτης Καυκής 08.05.1980 1.97 Πανιώνιος
18 Μίλος Τεόντοσιτς 19.03.1987 1.95 Ζελέζνικ
11 Λιν Γκριρ 23.10.1979 1.88 Μιλγουώκι Μπακς
Σούτινγκ Γκαρντ
5 Μανόλης Παπαμακάριος* 26.08.1980 1.90 Μακεδονικός
7 Άρβιντας Ματσιγιάουσκας 19.01.1980 1.93 Νιου Όρλεαν Χόρνετς
8 Ρενάλντας Σεϊμπούτις 23.07.1985 1.96 Μαρούσι
14 Κώστας Βασιλειάδης 15.03.1984 2.00 Μάλαγα
Σμολ Φόργουορντ
6 Κίντελ Γουντς 16.2.1981 2.03 Νιου Γιορκ Νικς
13 Παναγιώτης Βασιλόπουλος 08.02.1984 2.02 ΠΑΟΚ
16 Γιώργος Πρίντεζης 22.02.1985 2.02 Ολύμπια Λάρισας
Πάουερ Φόργουορντ
12 Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 25.07.1984 2.10 Βαλένθια
Σέντερ
9 Γιάννης Μπουρούσης 17.11.1983 2.12 Μπαρτσελόνα
10 Ιάκωβος Τσακαλίδης 10.06.1979 2.18 Χιούστον Ρόκετς
15 Σοφοκλής Σχορτσιανίτης 12.06.1985 2.06 Άρης
Προπονητής: Παναγιώτης Γιαννάκης

* Αρχηγός

Πόλο

Το τμήμα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού ιδρύθηκε το 1928 και πρωταγωνιστεί στον ελλαδικό χώρο, με σημαντικές επιτυχίες και στην Ευρώπη. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει το Champions League (2002). Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε 3 ακόμα τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 2 στο Κύπελλο Κυπελλούχων (1998, 1999) και 1 στο Champions League (2001). Την περίοδο 1999-2005 κατέκτησε 7 διαδοχικά πρωταθλήματα Ελλάδος.

Το 2002 κέρδισε το Πρωτάθλημα Ευρώπης και το Σούπερ Καπ Ευρώπης στη Βουδαπέστη, εναντίον δυο ισχυρών Ουγγρικών ομάδων, της Χόνβεντ και Βάσας, αντίστοιχα. Παράλληλα, κέρδισε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, κατακτώντας έτσι τους τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε.

Το 2007 τερματίζει πρώτος στη βαθμολογία με 22 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (επίτευγμα που επαναλαμβάνει και το 2008), για να κατακτήσει εν τέλει τον τίτλο με μόνο μια ήττα στους τελικούς της Α1 (3-1 νίκες τον Εθνικό). Ακόμα, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές επιτυχίες: Κερδίζει δύο φορές με το ίδιο σκορ (11-9) την ουγγρική Χόνβεντ στα προημιτελικά και συμμετέχει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που διεξάγεται στο Μιλάνο. Εκεί, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση καθώς ηττάται στον ημιτελικό με 9-10 και στο μικρό τελικό με 13-15 μετά από δύο παρατάσεις.

Το γυναικείο τμήμα πρωταγωνιστεί επίσης, παραμένοντας σταθερά στις κορυφαίες ομάδες της Α1 με 2 πρωταθλήματα Ελλάδας και 4 συμμετοχές σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης (1 φάιναλ φορ Τσάμπιονς Καπ και 3 φάιναλ φορ Λεν Τρόφι), παίρνοντας στις τρείς περιπτώσεις την 4η θέση, εκτός απο το 2008 που φτάνει στον τελικό του Λεν Τρόφι και χάνει το τρόπαιο στις λεπτομέρειες απο την Ρόμα (σκόρ 9-10), κατακτώντας τελικά την 2η θέση.

Τίτλοι ( 38 ):

 • 21 Πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1933, 1934, 1947, 1949, 1951, 1952, 1969, 1971, 1992, 1993, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008
 • 11 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1992, 1993, 1997, 1998, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008.
 • 2 Σούπερ Καπ Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1997, 1998.
 • 1 Πρωτάθλημα Ευρώπης [ Ανδρών ]: 2002.
 • 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης [ Ανδρών ]: 2002.
 • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1995, 1998.

Τρέχουσα Σύνθεση

Η ομάδα όπως ήταν στις 8 Ιουνίου 2008

Νο Παίκτης Ημ. Γέννησης Ύψος

Τερματοφύλακες (3)

1 Νίκος Δεληγιάννης 03.09.1976 1.91
9 Χρήστος Φλώρος 31.01.1982 1.88
13 Διονύσης Σταθόπουλος 01.01.1978 1.83
Αμυντικοί (3)
4 Νικήτας Κόχειλας 01.03.1983 1.82
12 Τάσος Σχίζας 18.02.1977 1.92
18 Άντρια Κομάντινα 23.05.1977 1.96
Φουνταριστοί (4)
10 Σλόμπονταν Νίκιτς 25.01.1983 1.95
- Γιώργος Κατσουλάκης 25.04.1984 1.91
2 Σάκης Πλατανίτης 28.02.1974 1.86
21 Γιώργος Αφρουδάκης 17.10.1976 1.94
Περιφερειακοί (8)
- Γιάννης Κόχειλας 01.03.1983 1.85
3 Γεράσιμος Σαλπαδήμας 20.01.1979 1.82
5 Θοδωρής Χατζηθεοδώρου* 01.10.1976 1.92
6 Αργύρης Θεοδωρόπουλος 13.01.1981 1.88
7 Γιώργος Ντόσκας 01.01.1984 1.81
14 Βαγγέλης Δέλακας 08.02.1985 1.90
- Αντόνιο Πέτκοβιτς 1986 -
20 Πέτρος - Στέφανος Σάντα 21.05.1976 1.86
Προπονητής: Βαγγέλης Πάτερος

Βόλεϊ

Στο βόλεϊ ανδρών, ο Ολυμπιακός αποτελεί τον πρώτο σύλλογο σε τίτλους στην Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει σε 11 φάιναλ φορ ευρωπαικής διοργάνωσης, 7 φάιναλ φορ στο κύπελλο Πρωταθλητριών και 4 φάιναλ φορ στο κύπελλο Κυπελλούχων. Επιπλέον είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο και μάλιστα δύο, το 1996 και το 2005, με το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Τοπ Τιμς Καπ αντίστοιχα. Το 2005 ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Σ.Ε.Φ. της ολλανδικής Νεσελάντε με 3-0 σετ (25 -23, 25-18, 25-23) στον τελικό του Final Four του Top Teams Cup και κατέκτησε τον τίτλο. Είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1996 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Κατέχει το ρεκόρ διαδοχικών κατακτήσεων στην Ελλάδα καθώς την περίοδο 1987-1994 κατέκτησε 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Στον Ολυμπιακό έχουν αγωνισθεί ο Λετονός Βίλντε, ο Σουηδός Γκούσταφσον, ο Φινλανδός Γιάνε Χάκινεν, ο Αργεντίνοι Μάρκος Μιλίνκοβιτς και Πάμπλο Μεάνα, οι Ουκρανοί Γκάτιν και Ποπόφ, οι Σέρβοι Βούγεβιτς, Μπόσκαν, Πέτκοβιτς και Μίγιτς, οι Βούλγαροι Ζελιάσκοφ, Τόνεφ και Κονσταντίνοφ, ο Γάλλος Ρενό Έρπ, οι Κουβανοί Σάντσεζ και Ερνάντεζ, ο Καναδός Τζέισον Χαλντέιν, ο Αμερικάνοι πασαδόροι Τζεφ Στόρκ και Ντόναλντ Σούτζο και φυσικά ο καλύτερος παίκτης του αιώνα ο Ιταλός Λορέντζο Μπερνάρντι.

Στο βόλεϊ γυναικών μετά απο περιπλάνηση μεταξύ Α1 και Α2, απο το 2006 και έπειτα το τμήμα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα έχοντας ήδη 2 συμμετοχές σε τελικούς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Τίτλοι ( 36 ):

Τρέχουσα Σύνθεση

Η ομάδα όπως ήταν στις 8 Ιουνίου 2008

Νο Παίκτης Ημ. Γέννησης Ύψος
Διαγώνιοι (2)
11 Ρουμελιώτης Νίκος 12.10.1978 2.01
4 Σωτήρης Τσέργας - -
5 Ίωνας Ρεζκ - -
6 Βασίλης Κουρνέτας 02.08.1976 1.92
Κεντρικοί (4)
4 Δημήτρης Σουλτανόπουλος 03.09.1981 2.00
8 Άκης Χατζηαντωνίου 16.03.1974 2.02
10 Ιβάν Μάρκεζ - 1.95
17 Κράσιμιρ Γκαϊντάρσκι - 2.04
Ακραίοι (4)
1 Κώστας Χριστοφιδέλης 26.06.1977 1.95
12 Μίταρ Τζούριτς 25.04.1989 2.07
13 Θεόκλητος Καρυπίδης - 1.98
- Νίκος Αγγελόπουλος 06.11.1988 2.02
Λίμπερο (2)
7 Παύλος Κουζούνης - 1.85
14 Αχιλλέας Παπαδημητρίου - 1.85
Προπονητής: Σωτήρης Δρίκος

Κολύμβηση

Από το 1960 μέχρι και σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει χάσει μόλις επτά πρωταθλήματα, ενώ από το 1969 και μετέπειτα έχασε τον τίτλο μόνο το 1987, ενώ το 1995 του αφαιρέθηκε ο τίτλος που κατέκτησε, μετά απο έφεση της Γλυφάδας στην οποία κατοχυρώθηκε. Έχει να επιδείξει πολλούς διακεκριμένους κολυμβητές όπως είναι η Σοφία Δάρα, η Έλλη Ρουσσάκη, ο Χαράλαμπος Παπανικολάου, ο Δημήτρης Αλφατζής παλιότερα, και σήμερα όπως ο Δημήτρης Μαγγανάς, ο Απόστολος Τσαγκαράκης, ο Ανδρέας Ζήσιμος, ο Σπύρος Μπιτσάκης, ο Αλέξανδρος Τσόλτος, ο Άκης Οικονόμου, ο Γιώργος Δεμέτης, ο Βασίλης Δεμέτης, ο Σπύρος Γιαννιώτης, οι αδελφές Ειρήνη και Βασιλική Καβαρνού, η Αγγελική Εξάρχου, η Γεωργία Μανώλη, η Ελένη Κωστή, η Ιφιγένεια Κοσκινά, η Κάτια Σαρακατσάνη, η Ζωή Δημοσχάκη, η Μαριάννα Λυμπερτά, κ.λ.π. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί επίσης και στα χειμερινά πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας ΟΠΕΝ που διεξάγονται κάθε χρόνο μήνα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο σύνολο, με τους αθλητές του να σημειώνουν παράλληλα πολλά πανελλήνια ρεκόρ και σπουδαίες ατομικές επιδόσεις.

Τίτλοι ( 49 ):

 • 49 Πανελλήνια πρωταθλήματα OΠΕΝ [ Ανδρών και Γυναικών ]:

1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1937, 1960, 1961, 1962, 1967, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.

Ιστιοπλοΐα

Το τμήμα ιστιοπλοΐας έχει ιστορία σαράντα οκτώ ετών, με αρκετές επιτυχίες των αθλητών του και μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Κυρίαρχες μορφές της σύγχρονης ιστορίας στην ιστιοπλοΐα του Ολυμπιακού είναι ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με 13 συνεχόμενα πρωταθλήματα στην κατηγορία Finn και 1 Πρωτάθλημα στην κατηγορία Optimist, από όπου και πρωτοξεκίνησε αλλά και οι Άρης Ραπανάκης (μέλος πληρώματος στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980), Τάσος Γαβρίλης (μέλος του πληρώματος στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980), Τάσος Μπουντούρης (Χάλκινος Ολυμπιονίκης της κατηγορίας των Σόλινγκ σαν κυβερνήτης του πληρώματος το 1980 στη Μόσχα) και Ηλίας Χατζηπαυλής (Ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία Finn το 1972 στο Μόναχο) παλιότερα με επίσης σπουδαίες διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνια - Ευρωπαικά πρωταθλήματα αλλά και Ολυμπιάδες.

Τίτλοι ( 38 ):

 • 22 Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας Finn [ Ανδρών ]: 1972, 1973, 1974, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1982, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.
 • 8 Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας Soling [ Ανδρών ]: 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1987, 1992, 1993.
 • 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας Dragon [ Ανδρών ]: 1970, 1971, 1972.
 • 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας Star [ Ανδρών ]: 1986, 1987, 1995.
 • 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγορίας Laser Radial [ Ανδρών ]: 1976.
 • 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγορίας Optimist [ Ανδρών ]: 1985.

Επιτραπέζια αντισφαίριση

Το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ιδρύθηκε το 1958 και απαρτίζεται από τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Από το 1961 μέχρι και το 1967 κατακτούσε συνεχώς την 1η θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα γυναικών με εξαίρεση το 1963 και το 1966, ενώ και στους άνδρες διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικές διακρίσεις τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ενώ πολλοί αθλητές του σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν και μέλη της Εθνικής ομάδας όπως είναι οι Ρηνιώτης, Βλοτινός, Παπαγεωργίου, Μάκρας και Γεωργαντάς στους άνδρες και Φίλη, Ντουλάκη, Νικολακοπούλου, Βολακάκη, Νικουλάε, Κρουστάλλη στις γυναίκες.

Τίτλοι ( 148 ):

 • 3 Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1980, 2004, 2005.
 • 4 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 2003, 2004, 2005, 2008.
 • 15 Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1961, 1962, 1964, 1965, 1967, 1975, 1981, 1982, 1983, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007.
 • 11 Κύπελλα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1965, 1966, 1983, 1984, 1985, 1986, 2001, 2005, 2006, 2007, 2008.
 • 15 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ατομικού [ Ανδρών ]: 1970, 1970 (Μαντζάρογλου), 1971, 1971 (Μαντζάρογλου), 1972, 1976, 1976 (A Κατηγορία), 1976 (Μαντζάρογλου), 1977, 1977 (A Κατηγορία), 1980 (A Κατηγορία), 2004, 2005, 2006, 2007.
 • 37 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ατομικού [ Γυναικών ]: 1956, 1957, 1957 (Μαντζάρογλου), 1957 (Κύπελλο Ο.Σ.Φ.Π.), 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1964 (Μαντζάρογλου), 1964 (Αθλητική Ηχώ), 1965, 1966, 1966 (Μαντζαρογλου), 1967 (Μαντζάρογλου), 1968, 1970, 1971 (Μαντζάρογλου), 1975, 1975 (A Κατηγορία), 1979 (A Κατηγορία), 1980, 1980 (A Κατηγορία), 1981, 1982, 1983, 1983 (A Κατηγορία), 1984, 1985, 1986, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007.
 • 13 Πανελλήνια πρωταθλήματα Διπλού [ Ανδρών ]: 1970, 1971, 1972, 1973, 1977, 1978, 1979, 1981, 1982, 2004, 2005, 2006, 2008.
 • 19 Πανελλήνια πρωταθλήματα Διπλού [ Γυναικών ]: 1959, 1959 (Εαρινό), 1961, 1962, 1963, 1965, 1966 (Τουρνουά Θεσσαλονίκης), 1976, 1977, 1980, 1981, 1982, 1983, 1986, 1987, 1988, 2005, 2006, 2007.
 • 22 Πανελλήνια πρωταθλήματα Μικτού [ Ανδρών - Γυναικών ]: 1957, 1959, 1961, 1962, 1964, 1965, 1966 (Τουρνουά Θεσσαλονίκης), 1970, 1971, 1972, 1977, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.
 • 2 Κύπελλα Αττικής [ Ανδρών ]: 2003, 2005.
 • 7 Κύπελλα Αττικής [ Γυναικών ]: 1998, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007.

Στίβος

Το τμήμα στίβου ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1953 και έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης, Μεσογειονίκες, Βαλκανιονίκες και εκατοντάδες Πανελληνιονίκες στα ανοιχτά και κλειστά πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου. Μερικοί εκ των κορυφαίων αθλητών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του συλλόγου την πρώτη του περίοδο ήταν ο ακοντιστής Ναπολέων Ντέμος, ο σπρίντερ Κώστας Τσαλαμιανός, ο σφαιροβόλος Γιώργος Λεμονής, ο πρωταθλητής στα 100μ. με εμπόδια Κορομπόκης καθώς και άλλοι αθλητές. Στην ομάδα στίβου του Ολυμπιακού ανήκουν σήμερα διακεκριμένοι αθλητές του ελληνικού ανοιχτού και κλειστού στίβου, μεταξύ των οποίων οι πρωταθλητές:

 • Δημοσθένης Μαγγίνας,
 • Παναγιώτης Παπούλιας,
 • Δημήτρης Τσιάμης
 • Θύμιος Κατσικαντάμης,
 • Κώστας Καραμουσολής,
 • Γεώργιος Ήλτσιος,
 • Άρης Γκαβέλας,
 • Πλάτων Γκαβέλας,
 • Πολυχρονίου Χρήστος,
 • Αγγελική Τσιολακούδη,
 • Αθανασία Πέρρα,
 • Λούης Τσάτουμας,
 • Αλέξανδρος Λίτσης
 • Γιάννα Καφετζή,
 • Μιχάλης Γελασάκης,

Στις 4 Ιουνίου του 2006 ο Ολυμπιακός απέκτησε το δικό του υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που ήταν και το μεγάλο όραμα πολλών ετών του έφορου και αρχιπροπονητή της ομάδας στίβου, Τάκη Βεντίκου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη απέναντι από το γήπεδο βόλεϊ της ομάδας.

Τίτλοι ( 13 ):

 • 2 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανοικτού στίβου [ Ανδρών ]: 2006, 2007.
 • 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου [ Γενική Βαθμολογία ]: 2007.
 • 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σύνθετων αγωνισμάτων [ Ανδρών ]: 2007.
 • 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανωμάλου δρόμου [ Ανδρών ]: 2004, 2007, 2008.
 • 1 Πανελλήνιo πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου [ Γυναικών ]: 2008.
 • 5 Πανελλήνια πρωταθλήματα Μαραθώνιου δρόμου [ Ανδρών ]: 1998, 1999, 2000, 2001, 2003.

Πάλη

Το τμήμα πάλης του συλλόγου λειτουργεί περισσότερα από 30 χρόνια και απαρτίζεται από τις κατηγορίες των ανδρών, των εφήβων και των παίδων. Την περίοδο 1976 - 77 η ανδρική ομάδα πάλης κατακτά το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδος στην ελευθέρα πάλη, ενώ μετά από 28 χρόνια, και συγκεκριμένα την περίοδο 2005 - 2006, κατακτά το αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδος στην ελληνορωμαική πάλη. Ο Ξενοφώντας Κουτσιούμπας πήρε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών το 2001 και ο αδελφός του, Γιώργος Κουτσιούμπας, κατέκτησε την ίδια θέση στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα των Εφήβων το 2001.

Τίτλοι ( 3 ):

 • 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης [ Ανδρών ]: 1977.
 • 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης [ Ανδρών ]: 2006.
 • 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο Cela Cup [ Ανδρών ]: 2006.

Πυγμαχία

Τίτλοι ( 3 ):

 • 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα [ Ανδρών ]: 1970, 1971, 1972

Καταδύσεις

Τίτλοι ( 28 ):

 • 13 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. [ Ανδρών ]: 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1970, 1981, 1989.
 • 8 Πρωταθλήματα ( Αναπηδητήριο ) [ Ανδρών ]: 1960, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1969, 1992.
 • 2 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 1μ. [ Ανδρών ]: 1991, 1992.
 • 3 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. [ Γυναικών ]: 1992, 1993, 1996.
 • 2 Πρωταθλήματα ( Αναπηδητήριο ) [ Γυναικών ]: 1993, 1997.

Κωπηλασία

Τίτλοι ( 15 ):

 • 4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκιφ [ Γυναικών ]: 2002, 2003, 2006, 2008.
 • 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκιφ Ελαφρών βαρών [ Γυναικών ]: 2006, 2007, 2008.
 • 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκιφ Ελαφρών βαρών [ Ανδρών ]: 2006, 2007, 2008.
 • 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκίφ [ Ανδρών ]: 2007, 2008.
 • 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Διπλού Σκιφ [ Ανδρών ]: 2006, 2008.
 • 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διπλού Σκιφ Ελαφρών βαρών [ Ανδρών ]: 2006.

Κανόε Καγιάκ

Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε το 1987.[1]

Τίτλοι ( 1 ):

 • 1 Πανελλήνιο κύπελλο ήρεμων νερών στο διθέσιο των 500μ. [ Ανδρών ]: 2007.

Σκοποβολή

Τίτλοι (1):

 • 1 Πανελλήνιο κύπελλο Πήλινου Στόχου [ Ανδρών ]: 2004.

Τένις

Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε το 1998 και είναι το νεότερο τμήμα του συλλόγου.[2]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Commons logo
Τα Κοινά έχουν βίντεο και φωτογραφίες σχετικά με το άρθρο
Commons logo
Τα Κοινά έχουν βίντεο και φωτογραφίες σχετικά με το άρθρο

Παραπομπές

 1. Ετήσιο Λεύκωμα μελών Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. , Έκδοση Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 2007
 2. Ετήσιο Λεύκωμα μελών Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. , Έκδοση Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 2007