Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Τάνυα Ράινχαρτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τάνυα Ράινχαρτ
Τάνυα Ράινχαρτ

Η Τάνυα Ράινχαρτ (194417 Μαρτίου, 2007) ήταν ισραηλινή γλωσσολόγος. Έγινε περισσότερο γνωστή χάρη στη συστηματική αρθρογραφία της για το παλαιστινιακό ζήτημα. Άρθρα της δημοσίευε στην ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχαρονότ και στις ιστοσελίδες Counterpunch, Znet.

Η Ράινχαρτ σπούδασε φιλοσοφία και εβραϊκή φιλολογία στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Το 1976 αναγορεύτηκε διδάκτορας στο MIT. Επιβλέπων καθηγητής της ήταν ο Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Τσόμσκι, γράφοντας για τον θάνατό της, σημείωσε πως η Ράινχαρτ θα μείνει στη μνήμη "όχι μόνο ως ασυμβίβαστη και έντιμη υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων, αλλά και ως μία από εκείνους που πάλεψαν για να υπερασπιστούν την ηθική ακεραιότητα της ίδιας της ισραηλινής κοινωνίας και την ελπίδα για αξιοπρεπή επιβίωσή της".

Η Ράινχαρτ είχε πρόσφατα δεχθεί κριτικές επειδή υποστήριξε μια έκκληση ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο για μποϊκοτάζ στις συνεργασίες με ισραηλινά πανεπιστήμια.

Στα ελληνικά κυκλοφορεί το βιβλίο της Ισραήλ-Παλαιστίνη. Πώς να δώσουμε τέλος στον πόλεμο του 1948; από τις εκδόσεις Πατάκης.