Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:    greece   -   greece hotels   -   ειδησεις   -   greece news   -   ταβλι στο internet   -   livescore   -   νέα
 easypedia

Easypedia.gr
Ελλάδα
Αρχαία Ελλάδα
Ελληνες
Πρωθυπουργοί
Οικονομία
Γεωγραφία
Ιστορία
Γλώσσα
Πληθυσμός
Μυθολογία
Πολιτισμός & Τέχνες
Ζωγραφική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Λογοτεχνία
Μουσική
Αρχιτεκτονική
Γλυπτική
Αθλητισμός
Μυθολογία
Θρησκεία
Θετικές & Φυσικές Επιστήμες
Ανθρωπολογία
Αστρονομία
Βιολογία
Γεωλογία
Επιστήμη υπολογιστών
Μαθηματικά
Τεχνολογία
Φυσική
Χημεία
Ιατρική
Φιλοσοφία & Κοινωνικ. Επιστήμες
Αρχαιολογία
Γλωσσολογία
Οικονομικά
Φιλοσοφία
Ψυχολογία
Γεωγραφία
Ασία
Αφρική
Ευρώπη
Πόλεις
Χώρες
Θάλασσες
Ιστορία
Ελληνική Ιστορία
Αρχαία Ιστορία
Βυζάντιο
Ευρωπαϊκή Ιστορία
Πόλεμοι
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Σύγχρονη Ιστορία
 

Τσελιάμπινσκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θυρεός

Συντεταγμένες: 55°10′N 61°24′E / 55.167, 61.4

Το Τσελιάμπινσκ (ρωσ. Челя́бинск) είναι μια Ρώσικη πόλη, ανατολικά από τα Ουράλια στον ποταμό Μιάς (Miass) στις συντεταγμένες 55°10′ N 61°24′ E. Είναι το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Τσελιάμπινσκ. Κατά την απογραφή του 2002, είχε πληθυσμό 1,077,174 ανθρώπων. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο Τσελιάμπινσκ Μπαλαντίνο (Chelyabinsk Balandino Airport). Εξυπηρετείται επίσης από το αεροδρόμιο της Εκατερίνμπουργκ το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση από αεροδρόμια του εξωτερικού αλλά βρίσκεται σε απόσταση 200 χλμ.

Πίνακας περιεχομένων

Ιστορία

Το κάστρο Τσελιάμπα (Челяба) από το οποίο έχει πάρει το όομά της η πόλη, χτίστηκε το 1736 και ο οικισμός πήρε πήρε επίσημο καθεστώς πόλης το 1781. Γύρω στο 1900, ήταν το κέντρο για την κατασκευή του Υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

Το Τσελιάμπινσκ αναπτύχθηκε ταχύτατα κατά την περίοδο της Σοβιετικής εκβιομηχάνισης του 1930 και την εποχή εκείνη ιδρύθηκαν αρκετές βιομηχανικές μονάδες όπως η "Εταιρεία Τρακτέρ Τσελιάμπινσκ" και το "Μεταλλουργικό Εργοστάσιο Τσελιάμπινσκ". Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ιωσήφ Στάλιν αποφάσισε να μεταφέρει σημαντικό μέρος της Σοβιετικής βιομηχανίας μακριά από τον Γερμανικό Στρατό που προήλαυνε στο τέλος του 1941 στα Ρωσικά εδάφη. Αυτή η απόφαση του Στάλιν έφερε πολλές βιομηχανίες και χιλιάδες εργάτες στο Τσελιάμπινσκ, το οποίο μέχρι τότε ήταν μια μικρή πόλη.

Αρκετά μεγάλα εργοστάσια έφτιαχναν τα τανκς Τ-34 και εκτοξευτές πυραύλων Κατυούσα και το Τσελιάμπινσκ ήταν γνωστό και ως Τάνκογκραντ (η πόλη των τανκς). Στην ουσία το Τσελιάμπινσκ είχε μεταμορφωθεί από μια μικρή πόλη (η οποία φαίνεται στο κέντρο της σημερινής πόλης), σε μια μεγαλούπολη. Το "Εργοστάσιο S.M. Kirov Αρ. 185" μεταφέρθηκε στην πόλη από το Λένινγκραντ (ξαναμεταφέρθηκε στο Ομσκ μετά το 1962).

Ένα από τα θέατρα του Τσελιάμπινσκ
Ένα από τα θέατρα του Τσελιάμπινσκ

Το 1957 έγινε ένα σοβαρό ατύχημα στο σταθμό επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων του Μαγιάκ, 150 χλμ βορειοδυτικά της πόλης και υπήρξαν αρκετοί θάνατοι σε τμήμα της Περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, αλλά όχι στην πόλη.

Εκπαίδευση

Υπάρχουν πάνω από δώδεκα πανεπιστήμια στο Τσελιάμπινσκ. Τα κυριότερα είναι το Πανεπιστήμιιο Νοτίων Ουραλίων, το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Τσελιάμπινσκ και η Ιατρική Ακαδημία του Τσελιάμπινσκ. Το παλαιότερο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης είναι το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Περιοχής του Τσελιάμπινσκ, το οποίο ιδρύθηκε το 1934.

Οικονομία

Το Τσελιάμπινσκ είναι ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά κέντρα της Ρωσίας. Κυριαρχεί η βαριά βιομηχανία και ειδικότερα η μεταλλουργία, στρατιωτικός εξοπλισμός, συγκεκριμένα το Μεταλλουργικό Συγκρότημα Τσελιάμπινσκ (CMK, ChMK), το Εργοστάσιο Τρακτέρ Τσελιάμπινσκ (CTZ, ChTZ), το Εργοστάσιο Ηλεκτροδίων Τσελιάμπινσκ (CHEZ) και το Εργοστάσιο Εξήλασης Σωλήνων του Τσελιάμπινσκ (CHTPZ).

Στο Τσελιάμπινσκ υπάρχουν επίσης αρκετά εργοστάσια ηλεκτρονικών όπως τα "Metran", "Polet" και το "Zavod Electromashina", τα οποία εξυπηρετούν και πολιτικές αλλά και στρατιωτικές ανάγκες.

Το σχεδιαζόμενο δίκτυο του Μετρό
Το σχεδιαζόμενο δίκτυο του Μετρό

Το Μετρό του Τσελιάμπινσκ

Το 1993 άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή ενός δικτύου υπόγειου αστικού σιδηροδρόμου με τρεις γραμμές. Η κατασκευή προχωρά αργά με την Νέα Αυστριακή μέθοδο για διάνοιξη σηράγγων. Η ολοκλήρωση κατασκευής του πρώτου τμήματος αναμένεται το 2010.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Η αρχική έκδοση του παρόντος άρθρου βασίστηκε στο αντίστοιχο άρθρο της αγγλικής Wikipedia